Жителям Харкова пропонують новорічні ялинки в лісгоспі за торішніми цінами

Ціна за верхівку сосни складе від 36 до 540 гривень.

Ізюмський лісгосп почав заготовлювати новорічні ялинки.

З понеділка жителі області і Харкова зможуть купити верхівки сосен в лісництвах Ізюмського лісгоспу. Ціни стартують від 36 гривень і доходять до 540 гривень. Про це KHARKIV Today повідомила головна економістка Ізюмського лісгоспу Наталія Бондаренко.

Найменша верхівка сосни — висотою до 0,5 метра. Її вартість становить 36 гривень, найбільша і найдорожча — до шести метрів. Ціни залишилися такими, як були в минулому році. За словами головного економіста лісгоспу, найбільшим попитом серед покупців користується, зазвичай, сосна від двох до двох з половиною метра.

"В даний момент йде активна заготівля. Плануємо десь з понеділка підвозити до садиб лісництв, торгівля там буде йти. Ціни у нас в порівнянні з минулим роком практично не змінилися. 36 гривень — це найменша, шестиметрова — 540. Але шестиметрову рідко хто купує. Ходова ялинка — це двометрова, два з половиною метра. Сосна звичайна, верхівки. Ми робимо рубки догляду за лісом — прочищення, освітлення, доглядаємо за лісом, щоб він ріс, більш-менш нормальні відбираємо і продаємо", — пояснила Бондаренко .

Виставлять сосни на продаж біля лісництв Ізюмського лісгоспу, до Харкова їх не повезуть. Цього року планують продати на 655 верхівок більше, ніж в минулому.

"Ми плануємо 1350 штук продати. В минулому році ми продали 695 ялинок за весь сезон — з листопада по грудень. Продавали в основному населенню Ізюмського, Барвінківського, Балаклійського районів і міста Ізюма", — сказала головна економістка.

До складу Ізюмського лісгоспу входить дев'ять лісництв. До дальніх — Завгороднівського, Петровського та Придонецького — швидше за все, сосни не повезуть. Їх продаватимуть у наступних лісництвах: Артемівському, Барвінківському, Ізюмському, Піщанському, Червонооскільському і Студенецькому.

Ціни на верхівки сосен:

  • до 0,5 метра - 36 гривень;
  • від 0,6 до 1,5 метра - 66 гривень;
  • від 1,6 до 2 метрів - 78 гривень;
  • від 2,1 до 2,5 метра - 102 гривні;
  • від 2,6 до 3 метрів - 204 гривні;
  • від 3,1 до 4 метрів - 360 гривень;
  • від 5,1 до 6 метрів - 540 гривень.

Дізнатися інформацію про наявність новорічних ялинок можна за телефоном —  066-513-83-08 (Ізюмський лісгосп).

Як писав KHARKIV Today, також наступного тижня ялинковий базар планують облаштувати на території двору лісгоспу в селищі Кочеток (Чугуївський район).