Жителі Харкова і області годували терористів "ДНР"

Продукти потрапляли на територію так званої "Донецької народної республіки" незаконно, також на її користь оплачувалися податки і збори.

За нелегальною схемою на тимчасово окуповані території експортували товарів на 8,5 мільйона гривень.

Масштабні незаконні поставки продуктів харчування терористичній організації "ДНР" блокувала СБУ. Група жителів Харкова і області по схемі так званого "прихованого транзиту" відвантажувала на адресу підставних іноземних фірм товари. Після перетину українського кордону продукти незаконно потрапляли на тимчасово окуповані території Донецької області. Про це повідомили в СБУ.

"За попередньою інформацією, через зазначену нелегальну схему було експортовано товарів на загальну суму понад 8,5 мільйона гривень. Збори та податки з реалізованої на території "ДНР" продукції платили на користь квазідержавних утворень терористичної організації", — пояснили силовики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харкові затримали власника фірми, яка забезпечувала інтернет терористам в "ЛНР"

Вдома у фігурантів кримінального провадження, а також в офісах, на складах і в авто пройшли обшуки. Там вилучили комп'ютери, мобільні телефони, бухгалтерську документацію і чорнові записи, де містяться відомості про обставини протиправної діяльності.

Учасників протиправної схеми затримали, їм повідомили про підозру у вчиненні злочину за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України (сприяння діяльності терористичної організації). Суд обрав запобіжний захід одному з підозрюваних — тримання під вартою з правом внесення застави в 4,5 мільйона гривень. Вирішується питання про повідомлення про підозру іншим учасникам протиправної діяльності.