Житель Харківської області на мотоблоці збив патрульного

Чоловік намагався втекти від поліцейських на мотоблоці і наїхав на одного із них.

У поліції кажуть: тілесні ушкодження отримав патрульний. Дочка власників мотоблоку запевняє, що травми отримала її мати, а поліцейський незаконно виписав адмінпротокол.

24 березня в Сахновщинському районі (Харківська область) чоловік на мотоблоці з причепом збив патрульного, який намагався скласти на нього адміністративний протокол за продаж дров під час карантину. Поліцейський отримав тілесні ушкодження. Дружина власника мотоблоку сьогодні також заявила про травми, повідомили у відділі комунікації ГУ Нацполіціі.

За інформацією поліції, в той день патрульні виявили на одній з вулиць чоловіка із мотоблоком і причепом, де знаходилися дрова. Власник зізнався, що продає дрова. Поліцейські стали оформляти протокол за статтею 44-3 (порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні порушення. У цей момент чоловік сів на мотоблок і хотів втекти. Інспектор сектора реагування патрульної поліції перекрив йому дорогу, проте той наїхав на нього. Рятувати власника мотоблоку прийшла його дружина, яка стала перешкоджати поліцейським.

В результаті поліцейський отримав травми і звернувся до районної лікарні. Порушника доставили в місцеве відділення поліції. Слідчі внесли інформацію до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Крім того, наступного дня після конфлікту, 25 березня, дружина власника мотоблоку і їхня дочка написали заяву в поліцію про те, що перша отримала тілесні ушкодження. Його зареєстрували у Єдиному обліку Сахновщинського відділення поліції, поліцейські проводять перевірку, шукають свідків і вивчають відеозаписи з місця події.

На думку дочки заявниці Олени Бабаян, поліцейські не мали права перешкоджати продажу дров її батькам, оскільки товар не входить до переліку заборонених під час карантину.

"Мою маму побив заступник начальника Сахновщинського відділення поліції Кудлай Сергій Васильович. Ви запитаєте, за що він це зробив? А зробив він це за те, що вона пішла на зустріч одній жінці, яка попросила продати їй дрова (відразу говорю, що дрова, які стали причиною цього, були спиляні у власному саду і є дровами фруктових дерев). Свій "геройський" вчинок він мотивував тим, що зараз карантин і дії моєї мами це — "стаття". Але напевно, "шановний" забув, що дрова — це не паливо, і не є забороненим товаром під час карантину ", — написала Бабаян на своїй сторінці Facebook.

Як писав KHARKIV Today, 18 березня Харків пішов на жорсткий карантин. У місті закрили всі кафе, ресторани, ТРЦ і метрополітен. Залишаються працювати тільки продуктові магазини, аптеки, банки і АЗС. Потім на карантин пішла область.