Зеленському нарешті доповіли про проблеми в харківській "інфекціонці"

Розбиратися в нестачі місць і лікарів в обласній інфекційній лікарні буде Міністерство охорони здоров'я.

Зараз в "інфекціонці" хочуть відкрити вже другу реанімацію, а президент Володимир Зеленський тільки дізнався про проблему.

7 липня в Офісі президента відбулася селекторна нарада, де вивчали практики подолання пандемії COVID-19 в інших країнах. Не обійшлося і без згадки харківської лікарні, в ситуації з якою повинен розбиратися МОЗ.

"Також МОЗ розбереться з ситуацією, що склалася в Харківській обласній клінічній інфекційній лікарні, яка стала центром соціальної напруги через брак місць для хворих COVID-19 і брак лікарів", —розповіли в прес-службі Офісу президента.

Нагадаємо, станом на ранок 7 липня в "інфекціонці" проходять лікування 204 пацієнти, 10 — у відділенні інтенсивної терапії (з них 9 — на апаратах штучної вентиляції легенів і кисневій підтримці). У реанімаційному відділенні лікарні на сьогоднішній день збільшено кількість ліжок до 18. Спочатку в ній було шість ліжок, пізніше відділення розширили до 12, потім ще на шість. Зараз в "інфекціонці" думають над відкриттям другої реанімації.