Зеленського просять вплинути на запуск "Розумного міста" в Харкові

Житель Харкова просить запровадити в місті такий же додаток, як і в Києві.

У Києві запустили "Розумне місто" в 2019 році, в Харкові "Єдиний кабінет харків'янина" ще розробляють. Поки представили сервіс "Е-Малятко".

Житель Харкова Олег Старков попросив президента Володимира Зеленського звернути увагу на харків'ян і посприяти запуску додатка "Розумне місто". Відповідна петиція опублікована 10 березня на сайті Президента України.

Харків'янин обґрунтував своє звернення саме до Зеленському тим, що харківський міський голова не відгукується на прохання жителів.

"Створити в Харкові додаток, подібний Kyiv Smart Card. По-перше, це зручно. До цього можна відразу звикнути. Кернес на це уваги не зверне, а Київ якщо зверне, добре", — написав Старков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Харькове заработал сервис "E-Малятко"

Відзначимо, в Києві додаток "Розумне місто" запустили в травні 2019 року. У ньому зібрали всі електронні сервіси міста. З його допомогою можна поповнити транспортну карту, оплатити паркування, комунальні послуги або записатися на прийом до лікаря. Також в додатку є реєстр домашніх тварин, сервіси для водія, електронна черга запису в дитсад і контактний центр Києва (1 551).

Відзначимо, електронна петиція, адресована Президенту України, буде розглянута, якщо набере 25 тисяч підписів за три місяці з дня публікації. На момент публікації петицію Олега Старкова підписала одна людина.

Як писав KHARKIV Today, в Харькове разрабатывают приложение "Единый портал харьковчанина".

Заступник Харківського міського голови з питань цифрової трансформації Олег Дробот розповів KHARKIV Today, що зараз для харків'ян розробляється додаток, де можна буде оплатити комунальні послуги або скористатися адмінпослугами, зараз його робоча назва — "Єдиний кабінет харків'янина".