Зеленського просять частіше проводити вибори мерів

Президенту написали петицію.

На думку автора звернення, міста розвиваються тільки під час передвиборчої гонки, коли кандидати прагнуть отримати голоси виборців.

Президента України Володимира Зеленського просять проводити вибори міських голів частіше. Відповідна петиція опублікована на сайті президента від імені Володимира Туровського.

"Думаю, не один я звернув увагу, як в 2020 році (коли повинні пройти місцеві вибори) міста і села починають розвиватися, чого не було в минулі чотири роки. Будуються дороги, замінюється асфальтове покриття у дворах, реконструюються школи і садочки, парки, тротуари та інші позитивні зміни. Чи не припиниться все це після 25 жовтня? Чи не забудуть про простих людей народні обранці в наступні три-чотири роки?", — запитує заявник.

Він вважає, що покращувати міста знову почнуть тільки перед черговими виборами. У містах з населенням до півмільйона жителів вибори мера автор звернення пропонує проводити раз на два роки, понад півмільйона — раз на чотири роки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дев'ять запрошень на вибори прийшло жителю Харківської області

"На мою думку, це дозволить не забути народним обранцям про простих людей і свої обіцянки. А якщо все ж хтось забуде, будемо його міняти", — пояснив Туровський.

Відзначимо, електронна петиція, адресована Президенту України, буде розглянута, якщо набере 25 тисяч підписів за три місяці з дня публікації. В день публікації петиція Володимира Туровського набрала 11 підписів. Проголосувати за ініціативу можна тут.

Нагадаємо, 25 жовтня в Україні пройдуть місцеві вибори. Харківська міська виборча комісія прийняла 24 вересня 15 пакетів документів від кандидатів на посаду харківського міського голови. Серед них — чинний мер, колишній мер, брат екс-мера, голова ХОДА, народний депутат, двоє депутатів Харківської міськради, волонтер і проректор. Однак пізніше один з кандидатів — Михайло Добкін зняв свою кандидатуру.