Зеленський заявив, що у Кернеса в Харкові складна ситуація з коронавірусом

Президент згадав, як Геннадія Кернеса вмовляли закрити метро.

Мера Харкова кілька разів просили зупинити метро у Харкові. Зробив він це, за словами президента, коли побачив зростання випадків коронавірусу.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що у мера Геннадія Кернеса в Харкові складна ситуація з коронавірусом. Про це повідомляє "Сегодня" з посиланням на інтерв'ю Зеленського каналу "Україна 24" і іншим телеканалам.

"Наприклад, я нічого поганого не бажаю меру Харкова. Він сьогодні в складному становищі, важко хворіє (COVID-19). Більш того, він там для Харкова робив якісь важливі речі різні ... Але важливий момент: ми говорили з ним кілька разів, потім він нас послухав — зупинив метро — коли відчував, що кількість хворих зростає. Після цього він говорив, що все буде нормально. Зараз він захворів, на жаль, і ситуація (в Харкові) у нього складна", — зазначив Зеленський.

Крім того, Зеленський розповів про невиконання карантинних вимог на місцях, зокрема, заборони на проведення масових заходів, за що "поплатилися різким збільшенням кількості нових хворих COVID-19". Як приклад він навів концерти в Дніпрі, Одесі та Харкові, за всіма відкриті кримінальні провадження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністр хоче дозволити роботу закладів культури в "червоній" зоні карантину

Як писав KHARKIV Today, Харківського міського голову Геннадія Кернеса доставили  до німецької лікарні "Шаріте" 16 вересня. Пізніше інформацію про наявність у нього коронавірусу підтвердили в Харківській міськраді. На тлі коронавірусу у нього почалося двостороннє запалення легенів і загострилися хронічні хвороби.

Нагадаємо, поліція розслідує концерт Ірини Білик та Олі Полякової в Харкові під час пандемії коронавірусу. Полякова  виступила 3 жовтня, зібрала до двох тисяч чоловік. Виступ Білик відбувся 5 жовтня, організатори заявили про присутність менше 500 глядачів.