Зеленський закликає не поспішати з продовженням карантину на великий термін

Президент просить продовжити карантин не більше ніж на місяць.

На думку президента, потрібно дивитися на розвиток коронавірусної ситуації для подальшого продовження карантину.

16 липня на селекторній нараді Президент України Володимир Зеленський закликав продовжити карантин не більше ніж на місяць, і визначити чіткі правила, які б дозволили працювати людям в безпечних умовах. Про це повідомили в Офісі президента.

"Не треба поспішати з продовженням карантину надовго, потрібно діяти відповідно до розвитку ситуації. Всі вже втомилися від цього карантину. Потрібні чіткі рамки, як ми його продовжимо, щоб у людей була можливість для життя в безпеці, щоб міг функціонувати бізнес, щоб економіка не стояла на паузі. Тому спочатку продовжується на місяць, але не більше", — заявив Зеленський.

Як повідомив міністр охорони здоров'я України Максим Степанов, постанову про карантин вже розроблено. У ньому регіони поділили на чотири зони — "зелену", "жовту", "помаранчеву" і "червону". У кожній діятимуть свої обмежувальні критерії.

"Обмежувальні заходи будуть вводити в залежності від ситуації, що виникає в тому чи іншому населеному пункті області", — сказав Степанов.

Як писав KHARKIV Today, 11 березня уряд вирішив ввести в Україні карантин. Потім в країні кілька разів продовжували карантин, останнє рішення Кабмін прийняв 17 червня — адаптивний карантин продовжено до 31 липня.