Зеленський відреагував на пожежу в пансіонаті для літніх людей в Харкові

Президент доручив міністру внутрішніх справ порушити кримінальне провадження і з'ясувати причину пожежі.

Також Зеленський висловив співчуття сім'ям постраждалих та загиблих.

Президент України Володимир Зеленський відреагував на інформацію про пожежу в пансіонаті для літніх людей на Холодній горі в Харкові.

"Страшна трагедія в Харкові. Через пожежу в пансіонаті для літніх людей є загиблі і постраждалі. За попередніми даними, на момент початку пожежі в будинку перебували 33 літніх людини. Зараз вже відомо про 15 загиблих і п'ять постраждалих. Ми всі молимося, щоб не було більше", — написав Зеленський в своєму Telegram.

Президент доручив Кабінету міністрів негайно розібратися в ситуації, створити Державну комісію під головуванням міністра розвитку громад і територій для з'ясування причин.

Також президент доручив міністру внутрішніх справ — "відкрити і взяти під особистий контроль відповідне кримінальне провадження і в найкоротші терміни відповісти на питання, які причини трагедії і хто в ній винен".

"Закликаю місцеву владу — керівників міст і областей — максимально співпрацювати з центральною владою і зробити все можливе для допомоги постраждалим і родичам, які втратили своїх близьких. Мої щирі співчуття", — написав Зеленський.