Зеленський розповів, коли попрощаються з усіма загиблими в авіакатастрофі під Харковом

Це відбудеться за два-три тижні.

Церемонії прощання із загиблими в результаті аварії АН-26 можуть пройти після ідентифікації їхніх тіл і встановлення осіб.

Авіакатастрофа — страшна трагедія, яка повинна бути ретельно розслідувана. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський під час робочої поїздки до Вінницької області, передає Офіс президента.

За словами голови держави, загиблі були родом з різних областей України, і церемонії прощання з ними можуть відбутися після ідентифікації їхніх тіл і встановлення осіб.

"Повинна попрацювати експертна комісія, вони ідентифікують тіла загиблих. Така процедура. Це може бути через дві-три тижні. Я розумію, що такі речі треба терміново робити, особливо коли цього чекають, перш за все, рідні та близькі", — додав він.

В Офісі президента уточнили, що уряд працює над виплатами компенсацій сім'ям військових і курсантів, які загинули в авіакатастрофі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ДБР розповіли про хід розслідування авіакатастрофи під Харковом

"Я думаю, що гроші — це останнє, що може цікавити сім'ї. На жаль, ми не можемо повернути їм їхіх дітей, але уряд отримав позицію Офісу Президента, і вони працюють над тим, щоб кНапомним, 29 сентября в Харькове простились с Виталием Вильховым, он был на борту АН-26, который потерпел крушение. Солдат умер на следующий день после авиакатастрофы в больнице. ожна сім'я отримала ще гроші для підтримки", — повідомив Зеленський.

Нагадаємо, 29 вересня в Харкові попрощалися з Віталієм Вільховий, він був на борту АН-26, який зазнав аварії. Солдат помер наступного дня після авіакатастрофи в лікарні.

Увечері 25 вересня військово-транспортний борт АН-26Ш впав, а потім загорівся недалеко від Чугуєва. На борту перебували 27 осіб, вижити вдалося лише одному.