Зеленський розповів, коли чекати піку коронавірусу в Україні

Президент звернувся до українців.

Глава держави закликав українців дотримуватися правил самоізоляції і не розслаблятися.

Визначальним періодом епідемії коронавірусу в Україні стануть 20-і числа квітня. Про це заявив Президент України Володимир Зеленський у відеозверненні 14 квітня.

"Різкого стрибка не відбулося і завдяки свідомості громадян, які постійно дотримуються самоізоляції. І це слід продовжувати. Ми повинні чітко усвідомити: розслаблятися рано, розслаблятися дуже небезпечно. Якщо Італія і Іспанія вже пройшли або проходять пік епідемії, то у нас попереду ключовий, визначальний період, а саме 20-і числа квітня", — сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Місяць узаперті. Як змінився Харків під час карантину

Президент наголосив на необхідності залишатися вдома на Великдень, щоб запобігти поширенню коронавиірусу і нагадав про ситуацію в Києво-Печерській лаврі.

"Зараз на території монастиря підтверджено вже майже 100 хворих коронавірусом, і на жаль, є два летальних випадки. Вся ця ситуація показує, що для коронавірусу не важливі ваша національність, стать або віросповідання. Вона демонструє, що не можна ставитися до хвороби легковажно, — сказав Зеленський. — Від нашої поведінки на Великдень, від нашої дисципліни будуть залежати подальші терміни карантину".