Зеленський призначив суддю в Харківський райсуд

Світлана Лук'яненко стала суддею Харківського райсуду.

Президент призначив 22 суддів до місцевих судів, в тому числі одного — в суд Харківської області.

Світлана Лук'яненко стала суддею Харківського районного суду Харківської області. Відповідний указ "Про призначення суддів" підписав 15 липня Президент України Володимир Зеленський.

Вища рада правосуддя прийняла рішення про внесення президенту подання про призначення 22 кандидатів на посади суддів місцевих судів, в тому числі Світлани Лук'яненко ще 27 травня.

Світлані Лук'яненко 49 років. Вона в 2004 році закінчила Харківський державний педагогічний університет імені Сковороди за спеціальністю — правознавство. Після закінчення вузу працювала помічником судді. До призначення в Харківський райсуд працювала помічником судді Красноградського райсуду Харківської області.

Згідно з декларацією, за минулий рік Лук'яненко отримала на цій посаді 290 670 гривень. Вона живе з матір'ю і дочкою в квартирі в Краснограді, у неї є дві великі земельні ділянки в Полтавській області. Стала брати участь в доборі кандидатів на посаду судді з 2017 року.

У кваліфікаційному іспиті Лук'яненко набрала 184,5 бала і зайняла 110 позицію в рейтингу кандидатів на посаду судді місцевого загального суду.

Як писав KHARKIV Today, адвоката пасажира Зайцевої призначили суддею Печенізького райсуду.

Олена Цимбалістенко захищала в суді інтереси пасажира Олени Зайцевої, яку визнали винною в ДТП на Сумській з шістьма загиблими, — Марини Ковальової.