Зеленський підписав закон про гральний бізнес

В "Слузі народу" припускають, що для повноцінного старту роботи закладів грального бізнесу в Україні потрібно від півроку до року.

Закон вступить в силу через місяць після опублікування в газеті Верховної Ради "Голос України".

11 серпня Президент України Володимир Зеленський підписав закон №2285-д "Про державне регулювання діяльності щодо організації і проведення азартних ігор". Про це повідомили на сайті Верховної Ради України.

У законі сказано, що він вступає в силу через місяць після його офіційного опублікування. За два місяці з моменту публікації закону Кабінет міністрів України повинен буде створити і профінансувати відповідний уповноважений орган, за три місяці — нормативно-правові акти, а також в цей термін переглянути нормативно-правові акти, які суперечать цьому закону, і скасувати їх.

Відзначимо, в партії "Слуга народу" прогнозують, що для початку реальної роботи закладів грального бізнесу знадобиться близько року.

"Це супер-оптимістичний прогноз, що до кінця року щось взагалі буде видано фізично (дозвіл на роботу грального бізнесу). Я думаю, від півроку до року часу", — повідомив "Українській правді" народний депутат від "Слуги народу" і член комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Мар'ян Заблоцький.

На питання, чи запрацює гральний бізнес в Україні до наступного літа, Заблоцький відповів: "Думаю, що так".

Як писав KHARKIV Today, 14 липня на засіданні Верховної Ради України прийняли закон "Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор". Підтримали закон 248 нардепів, в тому числі більшість харківських.

Закон вводить перелік видів діяльності у сфері азартних ігор, які дозволені в Україні. До азартних ігор віднесли рулетку, карткові ігри (покер), ігри в кістки, ігри на гральних автоматах, букмекерські парі. При цьому лотерея, спортивний покер, більярд та боулінг не є азартними іграми.

Крім того, закон передбачає систему ліцензування діяльності у сфері азартних ігор (ліцензія видається на п'ять років), встановлює вимоги до грального обладнання відповідно до міжнародних стандартів, а також до гравців і їх ідентифікації.