Зеленський оглянув згорілий пансіонат для літніх людей в Харкові

На місці трагедії президент заслухав звіт поліції.

У Харкові оголошено одноденну жалобу.

Близько 11 години ранку борт президента приземлився в Харківському аеропорту, вже в 11:20 він прибув на вулицю Нижню Гіієвську, 150Б. На місці трагедії — оточення. Із Зеленським приїхав заступник Авакова Сергій Яровий, голова Офісу президента Сергій Єрмак, його заступник з регіональної політики Кирило Тимошенко.

Зеленський заслуховує звіт комісії про обставини трагедії. У доповіді беруть участь секретар Харківської міськради Ігор Терехов, голова Харківської обласної державної адміністрації Айна Тимчук, голова облради Артур Товмасян, в.о. голови району Інна Уварова, прокурор Харківської області Олександр Фільчаков.

Об 11:30 Зеленський зайшов на територію нелегального приватного пансіонату "Золотий час". Після цього він відповів на питання журналістів.

"Питання не врегульоване. Таких об'єктів у Харкові вже знайшли шість. Деталі з'ясовують, нам будуть доповідати в обласній адміністрації всі питання. Треба поставити завдання знайти всі такі об'єкти в Україні. І не тоді, коли сталася трагедія. Питань багато до таких об'єктів. Мої співчуття всім. Це дуже великий виклик. Я підпишу указ. Завтра буде день жалоби оголошено", — повідомив Зеленський.

Нагадаємо, 21 січня сталася пожежа в пансіонаті для літніх людей на околиці Харкова. Загинули 15 чоловік, 9  постраждали. Чиновники поспішили повідомити, що цей пансіонат працював нелегально.