Завтра частково запрацюють два КПВВ на Донбасі: кого пропустять

Через два місяці після закриття першими відновлюють роботу два контрольно-пропускні пункти в'їзду-виїзду на Донбасі.

Пости працюватимуть лише чотири години, пріоритет на пропуск віддадуть двом категоріям людей.

З 10 червня частково відновлюється пропуск людей і транспортних засобів через лінію розмежування — пункти "Станиця Луганська" (пішохідний) і "Мар'їнка" працюватимуть щодня з 11:00 до 14:00. Про це повідомили в Державній прикордонній службі України.

"З метою безпеки за півгодини до завершення зазначеного часу допуск осіб на територію КПВВ для перетину лінії розмежування буде істотно обмежений", — уточнили в Держприкордонслужбі.

Через те, що блок-пости працюватимуть обмежений час, в першу чергу пропускати будуть людей, які прямують з причин соціально-гуманітарного характеру (при собі потрібно мати відповідні документи) і учасників зовнішнього незалежного оцінювання.

Обов'язковими умовами перетину лінії розмежування буде наявність маски і дотримання соціальної дистанції. Крім того, ті, хто прямує з тимчасово окупованої території, будуть проходити обов'язковий безконтактний температурний скринінг і опитування про контакт з хворими коронавірусом.

"Ця категорія громадян (крім тих, хто прибуває для участі в ЗНО) буде пропускатися тільки за умови згоди на проходження самоізоляції, з використанням єдиного електронного сервісу "Дій вдома", або обсервації", — підкреслили в Держприкордонслужбі.

Також наголошується, що пропуск українською стороною людей не гарантує можливість перетину лінії розмежування, оскільки окупанти можуть повернути їх назад. Тому українців просять по можливості утриматися від перетину КПВВ.

Нагадаємо, з 7 березня на контрольних пунктах в'їзду-виїзду в Донецькій і Луганській областях ввели тимчасові обмеження в зв'язку з поширенням на окупованій території випадків захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції, збудником яких може бути коронавірус. Уже з 28 березня ввели обмеження на в'їзд під час карантину в зону операції Об'єднаних сил з боку Харківської, Запорізької та Дніпропетровської областей.