Заводу Малишева шукають керівника

У січні термін контракту з чинним гендиректором закінчується.

"Укроборонпром" оголосив відбір кандидатів на посаду керівника заводу ім. Малишева і висуває до них нові вимоги. Головне завдання — з підприємства радянської промисловості зробити сучасну компанію.

Державному підприємству "Завод імені Малишева" шукають керівника, оскільки контракт з чинним гендиректором Василем Криласом закінчується. Кандидати можуть подавати заяви до 18:00 15 січня. Про це повідомили в державному концерні "Укроборонпром".

"У зв'язку з переходом на наступну стадію трансформації концерн висуває нові вимоги до компетенцій і досвіду майбутнього керівника підприємства, які відповідають новим стратегічним викликам", — відзначили в "Укроборнпромі".

Від претендентів очікують проведення трансформації "одного з найбільших підприємств радянської промисловості" в сучасну компанію, яка буде конкурувати на міжнародних ринках, забезпечення розвитку заводу, зростання обсягів виробництва, замовлень на 3-5 років наперед, поліпшення фінансового стану підприємства.

У кандидата повинен бути досвід більше десяти років, з яких досвід управління великими промисловими компаніями — понад п'ять років.

Кандидатів відбиратимуть в шість етапів. Спочатку кандидат подає пакет документів (резюме, мотиваційний лист, копію документа про згоду на обробку даних).

У резюме потрібно вказати досягнення на посадах за останні п'ять років, точний період роботи і назви посад, обов'язки, кількість співробітників під керівництвом. У мотиваційному листі — відповісти на питання: чому хочете очолити завод, які власні компетенції і досвід вважаєте найбільш відповідні до цієї посади, що зможете дати заводу за рахунок свого досвіду, чому повинні вибрати вас.

Потім проходить розгляд претендентів і формування списку кандидатів, перший раунд співбесід (тут кандидати повинні розповісти про довгострокове бачення розвитку заводу та про план на перші сто днів).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий директор "Укроборонпрому" пообіцяв заводу Малишева держзамовлення

Після цього з кандидатами проведуть антикорупційну перевірку. На п'ятому етапі — другий раунд співбесід з Номінаційним комітетом, який очолить гендиректор "Укроборонпрому" Юрій Гусєв (детальна розмова про стратегічне бачення, першочергові кроки, шляхи ліквідації бар'єрів).

За співбесідою спостерігатимуть представники Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості, комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, Ради національної безпеки і оборони, посольств країн "Великої сімки" та незалежних антикорупційних громадських організацій.

Останній етап — визначення переможця. Бажаючі стати кандидатом на посаду керівника заводу імені Малишева можуть надсилати документи на електронну пошту — cv@ukroboronprom.com. У листі потрібно вказати тему — "Відбір. Завод імені Малишева".

Відзначимо, з 9 січня 2020 року на посаду гендиректора заводу імені Малишева призначено Василя Криласа. До цього Крилас був заступником гендиректора "Укроборонпрому", після — виконавчим директором "Заводу імені Малишева".

Попередник Криласа Олександр Чурсін протримався на посаді гендиректора заводу Малишева ще менше — він звільнився через півроку після призначення.