Завод Малишева передав військовим модернізовані танки

Танки оснастили новими засобами зв'язку та навігації, приладами прицілювання і нічного бачення.

Танки відремонтували, на них встановили сучасне обладнання, потім техніка пройшла полігонні випробування.

Завод імені Малишева передав військовим два відновлених танки "Булат". Станом на липень 2020 року державне підприємство виконало половину контракту, укладеного з державою.

"Ми не тільки провели заводський ремонт машин за технічним станом, а й встановили сучасне обладнання з поліпшеними характеристиками. Завдяки новій радіостанції і сучасним засобам навігації наші військові зможуть зручніше і оперативніше здійснювати координацію дій і зв'язок між екіпажем і командуванням. Сучасні прилади прицілювання і спостереження дозволять краще контролювати ситуацію, зокрема, в нічний час доби", — розповів гендиректор заводу імені Малишева Василь Крилас.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Армія отримала харківський бронеавтомобіль

Відновлені танки успішно пройшли полігонні випробування. Бойові машини, в тому числі, подолали відстань в 100 кілометрів, показавши відмінний результат роботи під час руху, а також під час стрільб. Оновлену техніку передали Міністерству оборони.

Нагадаємо, завод імені Малишева виробляє і модернізує важку і легку бронетехніку для Міністерства оборони і закордонних замовників. Серед основної продукції і послуг підприємства — бойова машина "Оплот", модернізація танка Т-64 до виду бойової машини "Булат", бронетранспортери БТР-3, БТР-4, модернізація бронетранспортерів БТР-50.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харківське конструкторське бюро передало військовим ще чотири БТРи

Бойова машина "Булат" — основний бойовий танк, який використовується в танкових військах ЗСУ. Ця бойова машина — глибока модернізація танка Т-64Б. За останні чотири роки державне підприємство відремонтувало після ушкоджень в зоні ООС і передало українській армії понад півсотні таких танків. Фахівці заводу не тільки відремонтували військову техніку, а й модернізували її, поліпшивши тактико-технічні характеристики. Зокрема, на танках встановили нові сучасні засоби зв'язку і навігації, а також прилади прицілювання і нічного бачення.