Затримали членів банди "Арійця", які тероризували жителів Харківської області

За даними СБУ, учасники банди залякували і тероризували людей.

За оперативною інформацією, угруповання погрожувало фізичною розправою і спалювало майно.

Учасників банди, причетної до залякування людей в різних регіонах України, затримали в Дніпрі. У Службі безпеки України повідомили, що заблокували діяльність "силового крила" міжрегіонального злочинного угруповання.

"Учасники банди залякували і тероризували людей в Дніпропетровській, Запорізькій, Харківській та Полтавській областях. Їх ватажка, кримінального авторитета на прізвисько "Арієць", співробітники СБУ затримали ще в квітні 2020 року", — розповіли в СБУ.

За їх даними, після затримання лідера угруповання частина учасників продовжила кримінальну діяльність. Ті, хто входив до складу "силового крила" банди, займалися систематичним вимаганням грошей у людей, погрожуючи фізичною розправою та підпалом майна потерпілих.

"Зловмисники вимагали 70 тисяч доларів від місцевого фінансового консультанта в сфері ІТ-технологій. За цю суму фігуранти "гарантували" чоловікові можливість безперешкодного ведення бізнесу. В разі відмови потерпілому погрожували насильством і фізичною розправою", — пояснили силовики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харківській області вимагачі підпалили фермерське господарство

Трьох активних учасників угруповання під час передачі частини грошей затримали в Дніпрі. Один з фігурантів намагався втекти на автомобілі, але його зупинили. Вирішується питання про повідомлення затриманим підозри за ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання) і обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.