Засуджений за побиття підприємця харківський поліцейський продовжує працювати

Поліцейського засудили до року позбавлення волі.

На початку червня поліцейського засудили до року позбавлення волі, однак зараз він служить на посаді старшого інспектора відділу превенції патрульної поліції Шевченківського відділення поліції.

Засуджений харківський поліцейський, якого визнали винним у побитті підприємця, Юрій Самойлов продовжує ходити на службу. Про це повідомили у правозахисній організації "ОПОРА України".

"У червні 2016 року в Нововодолазькому районі Харківської області місцевому підприємцю завдали численних тілесних ушкоджень за попередньою змовою групою осіб, серед яких був і нині чинний співробітник Національної поліції Харківської області Самойлов. Зараз він працює старшим інспектором відділу превенції патрульної поліції Шевченківського відділення поліції ГУ НП в Харківській області (місто Харків)", — зазначили правозахисники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На вулиці Барабашова поліцейський метрополітену побив і пограбував чоловіка 

Слідство встановило, що Самойлов і два його приятелі в стані алкогольного сп'яніння на вулиці біля входу в кафе (село Станичне, Нововодолазький район) посварилися з місцевим підприємцем. Під час сварки вони нецензурно висловлювалися і погрожували підприємцю, після чого один з них вихопив з його рук мобільний телефон і викинув у вуличний туалет. Потім зловмисники стали близько 20 хвилин бити чоловіка, поки відвідувачі кафе не викликали поліцейських і "швидку".

"Вони завдали не менше тридцяти ударів руками і ногами по тулубу, голові і кінцівках, завдавши чоловікові легкі тілесні ушкодження і тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості у вигляді закритої травми лівого плечового суглоба, пошкоджень сухожилля надостного і підлопаточного м'язів з подальшими посттравматичними змінами", — сказано в матеріалах справи.

Тоді слідчі вручили Самойлову і двом його друзям підозру за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) і ч. 1 ст. 122 (тілесні ушкодження середньої тяжкості) Кримінального кодексу України. Під час судового розгляду обвинувачені так і не визнали своєї провини. Більше того, в день винесення вироку вони порізали шини автомобіля потерпілого, через що запізнилися на засідання. 3 червня 2020 року суд визнав їх винними і засудив кожного до одного року позбавлення волі.

Правозахисники наголосили: Самойлов не повинен працювати в органах Нацполіції, оскільки "ганьбить звання "поліцейський" і є небезпечним для суспільства".