Замість Кернеса на петицію про відновлення дитячого садка відповів Новак

Мерія хоче забрати будівлю покинутого дитсадка у податкової служби.

Харківська міська рада відреагувала на петицію про відновлення занедбаного дитячого садка, будівля якого знаходилася за адресою: вул. Костичева, 31 (Слобідський район). На петицію 4 листопада відповів секретар міськради Олександр Новак.

За його словами, міськрада звернулася до ГУ Державної податкової служби в Харківській області з проханням розглянути можливість передачі покинутої будівлі з державної в комунальну власність з метою відновлення роботи раніше ліквідованого дошкільного навчального закладу — дитячого садка №305.

З переліку об'єктів комунальної власності будівлю виключили рішенням міськради VI скликання від 22 травня 2013 року № 1155/13 "Про комунальну власність м.Харкова" в зв'язку з передачею її в державну власність до сфери управління Державної податкової адміністрації України в Харківській області (в держвласність будівлю передали ще в 2011 році).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Подвійних зимових канікул у школярів не буде

"Також повідомляємо, що на цей момент в мікрорайоні по вулиці Одеській функціонують заклади дошкільної освіти комунальної форми власності №34 (вул. Фонвізіна, 17-А, №114 (вул. Монюшка, 5), №263 (вул. Киргизька, 1) , №300 (пров. Зерновий, 1), №362 (пров. Зерновий, 3). Крім цього, в закладі дошкільної освіти №362 планується відкриття ще двох груп", — написав Новак.

Як повідомляв KHARKIV Today, петиція з'явилася на сайті міськради 7 жовтня 2020 року, а станом на 23 жовтня під нею підписались 5 167 чоловік при необхідних 5 000 для розгляду звернення мерією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Червона" зона в Харкові: не всі школи прислухалися і пішли на "дистанційку"

Причина петиції — поява в районі нових житлових комплексів і необхідність в новому дошкільному навчальному закладі.

"У зв'язку з будівництвом нових багатоповерхових комплексів по вул. Зерновій, а саме: ЖК "Зернова", ЖК "Одеський", ЖК "Макіївський" та інших комплексів, в даному районі виникла нестача дитячих садків", — писав kuzzman, автор петиції.

У тексті звернення kuzzman просить в рамках програми "Відродження Харкова" відновити занедбаний дитячий садок, який знаходиться на території, що межує з житловим комплексом "Зернова", розташованим за адресою: вул. Зернова, 47, і школою №68 першого ступеня.