Замерзаюче місто в Харківській області: до "Нафтогазу" доїхав тільки один боржник, другого чекають

Назвати дату, коли в квартирах жителів Куп'янська та Куп'янського району з'явиться тепло, ніхто не може.

Два комунальних підприємства накопичили борг за газ понад 100 мільйонів гривень. Але представники КП "Обласний інформаційно-технічний центр", які дають тепло найближчим до Куп'янська селам, не приїхали в призначений час до Києва. З ними готові зустрітися навіть в неробочий час.

У вівторок, 17 листопада, в НАК "Нафтогаз" була призначена зустріч двох теплопостачальних підприємств з Куп'янського району, в якому досі не підключено централізоване опалення. У понеділок вранці жителі Ковшарівки і Куп'янська-Вузлового перекривали дорогу, бо в квартирах температура опустилася до 10 градусів. Причина — відсутність договору на постачання газу. Це мало не єдине місто в Україні, який через місяць після старту опалювального сезону не отримав лімітів на газ. У НАК "Нафтогаз" пояснили, що відбувається.

"Теплопостачання Куп'янська та найближчих населених пунктів здійснюють КП" "ОІТЦ" і "Куп'янськтеплоенерго". Представник "Куп'янськтеплоенерго" прибули до НАК "Нафтогаз" вранці, станом на 14 годину завершений процес перевірки документів і складання договорів. Населення і частину інфраструктури теплопостачальник повинен підключити поступово до кінця тижня. Представники "ОІТЦ" поки не прибули. За словами їх керівника, до 14 години вони перебували на середині шляху до Києва", — повідомила голова прес-служби "Нафтогазу" Олена Конопля.

Представників "ОІТЦ" чекають з ранку і готові прийняти навіть після закінчення робочого дня, хоча вони обіцяли приїхати з документами вранці. До цього в "Нафтогазі" не можуть назвати ніякі терміни подачі блакитного палива. У разі, якщо з пакетом документів буде все в порядку, теплопостачальника зможуть виставити на платформу для отримання лімітів ввечері, у четвер облгаз побачить цю інформацію і почнеться процес підключення.

За інформацією НАК "Нафтогаз", аналогічні проблеми в Куп'янську четвертий рік поспіль. Загальний борг двох підприємств складає 118,3 мільйона гривень, більша частина — 82,7 млн ​​гривень — борг "ОІТЦ".

Нагадаємо, 16 листопада жителі Куп'янська та Куп'янського району перекривали дорогу, вимагаючи включити централізоване опалення. Без тепла залишилися в основному люди пенсійного віку, які не можуть підключити індивідуальне опалення. За приблизними підрахунками, на 16 листопада без опалення залишалися близько 500 споживачів. Люди кажуть, що у них немає боргів по рахунках.