Заднім числом. Харківська міськрада видала розпорядження про карантин, але без Кернеса

Постанову видали 11 березня, підписав її НЕ Кернес.

Харківських вчителів зібрали в міськраді і зачитали розпорядження Геннадія Кернеса про введення карантину.

11 березня Кабінет міністрів України видав постанову про введення карантину через коронавірус по всій країні. В цей же день харківський міський голова Геннадій Кернес заявив, що в Харкові ситуація благополучна, а школярі продовжать ходити на навчання. Все ж 12 березня ухвалили рішення відправити із 13 березня школи і дитсадки на карантин до 3 квітня. Однак відповідного документа не було до опівдня 13 березня — ні на офіційному сайті, ні в школах.

У департаменті у справах інформації та зв'язків з громадськістю Харківської міськради на питання про час публікації розпорядження відповіли, що це — "складне питання".

Однак, деякі школи відправили дітей на карантин, керуючись постановою Міністерства освіти і науки, а не розпорядженням Кернеса.

"На виконання постанови Міністерства освіти і науки №1 / 9 - 154 від 11.03.2020 з 12.03.2020 по 03.04.2020 в ліцеї впроваджується обмеження, а саме: доступ до установи освіти обмежений з метою запобігання поширенню захворювання; перенесені всі масові заходи освітнього, спортивного та художньо-розважального характеру на території установи освіти; розроблено заходи щодо забезпечення проведення навчальних занять ",— сказано в документі.

За словами директора Харківської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №11 Світлани Проценко, сьогодні вранці директорів шкіл запросили до міськради, де зачитали розпорядження Кернеса про карантин, однак документ на руки до того моменту не надали.

"Нам сьогодні це розпорядження офіційно зачитали на нараді. О 10 годині нас зібрали, але це було в міськраді і оголосили це розпорядження", — розповіла KHARKIV Today Проценко.

Розпорядження Харківського міського голови "Про організацію виконання на території Харкова на постанову Кабінету міністрів України від 11.03.2020 №211 "Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19" видано 11 березня і підписане секретарем міськради Олександром Новаком, першим заступником міського голови Ігорем Тереховим і заступниками — Тетяною Чечетовою-Терашвілі, Світланою Горбуновою-Рубан, Мариною Стаматіною і В'ячеславом Басарабом.

Как писал KHARKIV Today, 11 марта на заседании Кабинета министров Украины приняли решение о введении карантина по всей стране. На следующий день на карантин ушли все вузы Харькова, а с 13 марта объявили карантин в школах и детсадах.