За рік Кернес заробив більше мільйона гривень на посаді мера

Річна зарплата харківського мера перевищила мільйон гривень, ще майже 19 мільйонів гривень він отримав як дивіденди.

За рік на посаді Харківського міського голови Геннадій Кернес заробив майже 1 мільйон 152 тисячі гривень.

Про це стало відомо із щорічної декларації Харківського міського голови за 2019 рік. Документ опублікований на сайті Національного агентства з протидії корупції 23 березня.

Згідно з декларацією у Геннадія Кернеса немає ні авто, ні нерухомості. Він орендує 7 квадратних метрів в житловому будинку в Харкові у Володимира Ярмака, а також кімнату розміром більше 57 квадратних метрів в готелі "Національ". Пересувається харківський мер на кріслі-колясці із електроприводом, куплену в 2016 році за більш ніж 100 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Итальянские каникулы Кернеса: охрана, SPA и грязи

У власності мера 11 наручних годинників, в тому числі Rolex з логотипом герба Харкова, вартість аксесуарів він не вказує.

За минулий рік Кернес заробив на посаді міського голови майже 1 мільйон 152 тисячі гривень, також отримав 18 мільйонів 900 тисяч дивідендів. Готівкою мер зберігає понад 64 мільйона гривень. На його банківських рахунках більше 17 мільйонів 348 тисяч гривень і майже 17,5 тисячі доларів.

Також міський голова відзвітував про витрати на медичні послуги за кордоном. Кернес заплатив більше 887 тисяч і майже 950 тисяч гривень за дві послуги, які йому надали в Німеччині.

Як раніше писав KHARKIV Today, новорічні канікули мер із сім'єю і друзями провів на італійському курорті, куди літав чартерним рейсом. За даними з відкритих джерел, оренда ВІП-літака, розрахованого на вісьмох пасажирів і двох членів екіпажу, стартує від 6000 доларів за годину польоту. З огляду на те, що компанія провела в повітрі приблизно шість годин, тільки дорога обійшлася меру в 36 000 доларів (майже 864 000 гривень). Однак, цих витрат в деклараціі мера немає.