За культуру і туризм у Харківській області буде відповідати симпатик Путіна

Людмила Терещенко, яка вважала, що Путіну потрібно аплодувати стоячи, очолила управління культури і туризму в Харківській ОДА.

17 березня Людмила Терещенко, яка симпатизувала Путіну, виграла конкурс на посаду начальника управління культури і туризму Харківської ОДА.

Відповідне розпорядження з'явилося на сайті Харківської ОДА.

Людмила Терещенко (дівоче прізвище — Пинегіна) буде відповідати за культуру і туризм в Харківській області. До 2017 року вона очолювала Харківський обласний центр молоді. Під час євромайдану і "російської весни" Людмила Терещенко робила в соцмережі "Вконтакте"  репости із проросійских груп — зокрема, опублікувала запис, присвячений анексії Криму, в якому стверджувалося, що Путін "поимел ЕС и Америку", за що йому "потрібно аплодувати стоячи".

На це відреагували представники громадських організацій, які написали відкритий лист керівництву області з проханням відсторонити Людмилу Терещенко від роботи і звернулися в СБУ.

25 квітня 2019 року прокуратура Харківської області закрила кримінальне провадження щодо неї. Причина — відсутність складу злочину.

Нагадаємо, до лютого 2019 начальником управління культури і туризму Харківської ОДА був Олег Яцина, він займав цю посаду ще з літа 2014 року, коли губернатором був Ігор Балута. Його перевели в департамент науки і освіти Харківської ОДА.