За добу в Україні померли від коронавірусу 12 осіб, видужали — 16

Рівень летальності поки досить невисокий: приблизно 3%, тоді як у світі — майже 6%.

Від коронавірусу в Україні померли 69 осіб, видужав після COVID-19 61 пацієнт.

За добу в Україні померли від коронавірусу 12 осіб, видужали — 16, серед яких троє дітей і один медичний працівник. Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я і головний санітарний лікар Віктор Ляшко під час брифінгу.

Сьогодні коронавірус лабораторно підтверджений у 2203 жителів України. За останню добу кількість підтверджених діагнозів склала 311. З них 13 — у дітей.

Із 2203 хворих на новий китайський вірус 923 людини, куди входять 42 дитини, проходять лікування в стаціонарах. У важкому стані перебувають 43 людини, вони підключені до апаратів штучної вентиляції легенів.

У МОЗ зазначили: сьогодні показник летальності від коронавірусу в Україні становить 3,1%, тоді як в світі ця позначка сягає 6%. Приріст випадків з коронавірусною хворобою за минулу добу дорівнює 32%. Міністерство охорони здоров'я почало проводити тестування методом ПЛР (полімеразної ланцюгової реакції) всім хворим з пневмонією, всім контактним особам і всім, хто повернувся із -за кордону до появи симптомів коронавірусу.

Як писав KHARKIV Today, станом на 10 квітня найбільше хворих коронавірусом — в Чернівецькій області (366 чоловік), Києві (348 чоловік), Івано-Франківській області (254 особи), Тернопільській (196 чоловік), Київській (140 чоловік) і Вінницькій (119 чоловік). У Харківській області - 6 випадків коронавірусу, за добу підтверджено один новий.