За добу в Харківській області згоріло 120 гектарів сухостою

Масштабні пожежі сталися у Вовчанському і Куп'янському районах.

Вогонь знищив 120 гектарів сухостою, гектар молодого соснового лісу, два приватних сараї і дев'ять закинутих будівель.

6 жовтня в Харківській області сталася 81 пожежа сухої рослинності в природних екосистемах, — повідомили в прес-службі Державної служби з надзвичайних ситуацій в Харківській області.

Одна з найбільших — пожежа біля села Симинівка (Вовчанський район). Вдень на військовому тактичному полігоні загорілася суха трава. Вогонь перекинувся на лісовий хвойний масив, знищив гектар соснового молодняка. Загасили пожежу через чотири години.

Понад дев'ять гектарів сухостою вигоріло в селі Смородьківка (Куп'янський район). Вогонь також охопив п'ять закинутих будівель, загальна площа пожежі склала 750 квадратних метрів. Ліквідовували пожежу сім годин.

Крім того, вчора рятувальники продовжували боротися з пожежею на звалищі твердих побутових відходів в Люботині, який виник ще 5 жовтня. Його вдалося локалізувати.

"Рятувальники нагадують, що легковажне ставлення до пожежної безпеки, помножене на небезпечні для екосистем погодні умови, в більшості випадків може привести до катастрофічних наслідків, зокрема, загибелі людей. А те, що основною причиною виникнення пожеж на відкритих територіях є саме людський фактор — можна легко підтвердити вражаючими статистичними показниками", —підкреслили в ДСНС.

Як писав KHARKIV Today, харківські пожежники допомагали гасити масштабні пожежі в Луганській області. В гасінні вогню були задіяні 25 одиниць техніки і сто чоловік з Харківської області.