З Полтавського ДБР звільнився директор Володимир Тимошко

Володимир Тимошко подав декларацію перед звільненням.

Володимир Тимошко пропрацював після відновлення на посаді в Державному бюро розслідувань сім місяців.

З територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого в Полтаві (відповідає за Полтавську, Сумську, Харківську і Дніпропетровську області), звільняється директор Володимир Тимошко. Відповідну декларацію він опублікував на сайті Національного агентства по запобіганню корупції.

KHARKIV Today намагався додзвонитися Тимошко, щоб дізнатися причину звільнення, однак його телефон вимкнений.

Декларація охоплює період з 1 січня по 17 серпня 2020 року. За цей час в Державному бюро розслідувань він заробив 714 160 гривень. Ще 288 372 гривень отримав як компенсацію за невикористану відпустку при звільненні.

На двох з дружиною Тимошко зберігає 410 000 гривень готівкою і 56 875 на банківському рахунку. У минулому році він купив земельну ділянку площею 20 000 гектарів в Дергачівському районі (Харківська область), вартість не вказана. В цьому році став знімати квартиру в Полтаві.

Нагадаємо, 29 травня 2019 року стало відомо про звільнення Володимира Тимошка, який займав посаду директора територіального управління Державного бюро розслідувань в Полтаві з осені 2018 року. Звільнення підлеглого по закінченню випробувального терміну тоді ще голова ДБР Роман Труба назвав "простою ротацією".

Тимошко не погодився з таким рішенням і пішов до суду. У серпні минулого року рішення про його звільнення визнали незаконним і постановили відновити на посаді. Однак повернутися на роботу Тимошко не зміг — Труба подав апеляцію. На початку листопада 2019 року Апеляційний суд залишив рішення суду першої інстанції в силі.

21 січня на той момент виконуюча обов'язки директора ДБР Ірина Венедіктова повідомила про поновлення на посаді директора ДБР в Полтаві Володимира Тимошка.