З патрульної поліції звільняється "капітан Борода"

Патрульний Антон Завада, відомий як "капітан Борода", збирається залишити службу. Говорить: через низьку зарплату.

Патрульний написав рапорт про звільнення з поліції за власним бажанням.

5 лютого Антон Завада, відомий як капітан "Борода", опублікував документ на своїй сторінці в Instagram.

Кореспонденту KHARKIV Today "капітан Борода" розповів, що прийняв таке рішення через низьку зарплату. Патрульний каже: отримував в місяць 12 000 гривень.

"Не годиться така зарплата для такої роботи. Я не кажу про себе, я говорю взагалі про патрульних. Прийшли спочатку на 8000 гривень, коли у всіх було 4000-5000. А коли зарплата рівносильна зарплаті охоронця "АТБ" або навіть вантажника " АТБ ", або водія тролейбуса - різні речі ", - розповів Завада.

"Капітан Борода" уточнив, що нову роботу поки не шукав.

"Треба закінчити, щоб почати. ​​Рапорт підписаний вже сьогодні, мені треба до 19 числа (лютого. - Авт.) Відпрацювати два тижні", - пояснив Завада.

У прес-службі патрульної поліції KHARKIV Today уточнили, що наказ про звільнення патрульного ще не підписували.

"Наказу ще ніякого немає. Як буде наказ - дамо коментар", - повідомила прес-секретар патрульної поліції в Харківській області Ангеліна Диська.

Антон Завада, який отримав прізвисько "капітан Борода", працював у патрульній поліції з часу її заснування в Харкові - вересень 2015 року. Він був одним з 800 патрульних, які склали присягу. Тоді "капітану Бороді" було 32 роки, до роботи в патрульній поліції він був помічником нотаріуса. Родом Завада з Лозової.

Як писав KHARKIV Today, 15 січня в Харківській патрульній поліції призначили нову начальницю. Головною харківською патрульною стала старший лейтенант Олена Стрижак. На початку грудня 2019 року із патрульної поліції в Харківській області звільнився начальник Размик Оганисян.