З Харківської міськради звільняється четвертий радник Кернеса

Сергій Чечельницький — четвертий радник Геннадія Кернеса, який вирішив звільнитися.

Радник Харківського міського голови Сергій Чечельницький звільняється.

Це стало відомо з відповідної декларації, яку він опублікував на сайті Національного агентства по запобіганню корупції.

Декларація охоплює період з 1 січня по 7 грудня 2020 року. Основним доходом він вказав 205 779 гривень в Харківській міській раді та 44 959 гривень в Харківському національному університеті будівництва і архітектури. Також він отримав 69 929 гривень пенсії.

На банківському рахунку Чечельницький зберігає 769 598 гривень, готівкою — 4000 доларів. Згідно з декларацією, нової нерухомості в цьому році він не купував. У сім'ї Чечельницьких є дві земельні ділянки в Харківському районі та Харкові, ще одну орендують, а також квартира і гараж в Харкові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Павло Фукс розповів про заповіт Геннадія Кернеса

Нагадаємо, Сергій Чечельницький був радником Геннадія Кернеса в 2017-му і наступних роках, головним архітектором Харкова. Також він працював заступником директора департаменту містобудування, архітектури та генерального плану — начальником управління містобудування та архітектури Харківської міської ради, однак був відсторонений за рішенням Печерського районного суду Києва. Він — підозрюваний у справі про кооперативну схему виділення землі. У 2008-2014 роках кооперативам роздавали землю під житлову забудову. За версією слідства, Харківська міськрада незаконно роздала понад 650 гектарів землі вартістю понад чотири мільярди гривень.

Справу досі розглядає Дзержинський райсуд Харкова. Засідання постійно переносять. Колегія суддів не може почати підготовче засідання з осені 2018 року. У цьому кримінальному провадженні крім Сергія Чечельницького, проходять ексмер Харкова Михайло Добкін, заступник Харківського міського голови Тетяна Овіннікова, на той час радник Кернеса Борис Баронін, Володимир Конюхов (має відношення до "Житлобуду-1") і засновник житлового кооперативу Андрій Кітченко.

Крім того, в серпні 2018 року Чечельницький потрапив у ДТП. В результаті аварії 77-річний водій і 63-річна жінка-пасажир загинули на місці, 74-річна жінка постраждала, пізніше вона померла в кареті "швидкої".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Напередодні похорону стало відомо про 11-річну доньки Кернеса Софію

Як писав KHARKIV Today, після того, як стало відомо про смерть Ххарківського міського голови Геннадія Кернеса, декларації перед звільненням подали троє його радників — Микола БлудОлена Морозова і Віктор Христоєв.