З 1 жовтня ще одна харківська лікарня почне приймати хворих на коронавірус

Для ковідних хворих свої двері відкриє міська лікарня №18.

Лікарня стане шостим медичним закладом у Харкові, який прийматиме на лікування пацієнтом з коронавірусом. 

З 1 жовтня в Харкові хворих на коронавірус почне приймати ще одна медустанова, 18 міська лікарня. Про це розповів заступник директора Департаменту охорони здоров'я ХОДА Геннадій Бондарчук.

"Там вже виділено 50 ліжок, куди вже заведений кисень і створені умови для прийому пацієнтів. При необхідності кількість ліжок буде збільшуватися, як це зараз робить 25 лікарня — вони додатково проводять ремонт і відкривають додатково 45 ліжок", — пояснив Геннадій Бондарчук.

Сьогодні хворих на коронавірус в Харкові приймає Обласна інфекційна лікарня, "чорнобильський" диспансер, 13,17 і 25 міські лікарні.

В установах охорони здоров'я нашого регіону на стаціонарному лікуванні зараз знаходиться 980 пацієнтів, 734 з них лікуються в Харкові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харкові новонародженому малюку поставили, а потім зняли діагноз коронавірус

У дитячій інфекціонній лікарні лежать 67 дітей з підозрою і встановленим діагнозом Ковід. Всього за весь період було виявлено 715 дітей з позитивними тестами. Частина отримувала лікування в дитячій "інфекційці".

"Місця для госпіталізації пацієнтів є. Відмов в госпіталізації не було. Допомога пацієнтам надається в повному обсязі. Скільки є вільних ліжок — ця цифра є динамічною. Кожну хвилину вона змінюється", — запевнив Бондарчук.

В управлінні кажуть, що сьогодні є певний дефіцит лікарів-анестезіологів, терапевтів, але поки все лікарні справляються з поставленим завданням.

Раніше KHARKIV Today писав, що за останню добу в Харківській області підтвердили 549 випадків коронавируса. Станом на 30 вересня COVID-19 виявлено у 18 678 жителів області.