"Його мрія збулася, він літав і буде літати": курсанта Дмитра Студинського поховають в Житомирській області

Сім'я приїхала до Харкова, де на льотному факультеті ХНУПС навчався наймолодший з братів Студинських.

 

Дмитро Студинський не відразу вступив до Університету в Харкові. Старші брати називають його "найкрутішим" у своїй родині. Завтра курсанта льотного факультету поховають в рідному селищі Озерне (Житомирська область).

Дмитро Студинський був одним з курсантів 153 групи льотного факультету ХНУПС, які відпрацьовували польоти на Ан-26 на військовому аеродромі в Чугуєві. Навчальна практика закінчувалася. У листопаді йому мало б виповнитися 22 роки. Він бачив літаки з дитинства, довго вибирав професію.

"Він жив у військовому гарнізоні, його батько там працював і він з дитинства бачив, як літаки літають, але, напевно, обрав професію не з самого дитинства. Довго поступав і обирав собі навчальний заклад. За станом здоров'я спочатку не проходив, був поганий зір. А потім вступив на штурмана. Він отримував величезне задоволення від того, що літав, що керував літаком. З усіма військовими почестями його ховатимуть на Озерському кладовищі. Ми ним пишаємося, його любимо, він залишиться в наших серцях таким", — розповіла KHARKIV Today його сестра Юлія.

До Харкова за Дімою приїхала вся родина — батьки, сестра, брати. Прийшла і його дівчина з сім'єю. Влітку вони з Оленою встигли з'їздити на море, будували плани на майбутнє, говорили про щось серйозне.

"Ми планували, все планували. Чекав, коли трішки підросту, питав розмір пальця, каблучки. Жартував все", — сказала Олена.
Брат Олександр згадує, що Дмитро був "найслухнянішим, найкрутіший брат взагалі".

"Його мрія збулася, він літав і буде літати. Він навчався дуже добре в школі, хороший друг, батьків поважав. Звичайно, він куди хотів, туди і вступив. Вічно нехай літає", — говорить брат.