Якою буде погода в Харкові і області на цьому тижні

До Харківської області прийшли сильні морози.

Найхолоднішим днем буде середа. Вночі прогнозують до мінус 28 градусів.

З 18 по 22 січня в Харкові та області очікується невеликий сніг, ожеледь, туман і навіть мжичка. Початок тижня буде холодним, до кінця повітря помітно прогріється. Про це повідомили в Харківському регіональному центрі з гідрометеорології.

У понеділок, 18 січня, вдень температура повітря в області складе мінус 10-15 градусів, в місті — мінус 12-14 градусів. Північно-східний вітер буде рухатися зі швидкістю 3-8 метрів за секунду. Вночі та вранці в східній частині області пройде невеликий сніг, у західній істотних опадів не очікується. Вдень також без опадів, проте на дорогах утворюється ожеледиця.

У вівторок, 19 січня, вночі стовпчики термометрів покажуть позначку від мінус 19 до мінус 24 градусів в області, вдень очікується 10-15 градусів морозу. Вночі місцями пройде невеликий сніг, який до ранку закінчиться. У цей день область вкриє туман і мряка, дороги будуть покриті ожеледдю. Вітер трохи посилиться, його швидкість сягне 10 метрів за секунду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харків на морозі: де і як рятуватися за екстремальних температур

У середу, 20 січня, синоптики також обіцяють туман, мряку і ожеледицю. Вночі температура повітря складе 23-28 градусів морозу, вдень  —  12-17 морозу.

Четвер, 21 січня, буде теплішим. Вночі температура повітря знизиться до 23 градусів морозу, проте вдень стовпчики термометра покажуть 2-7 градусів морозу. Вночі опадів не передбачається, вдень місцями пройде невеликий сніг. Вітер буде рухатися зі швидкістю 7-12 метрів за секунду.

Найтеплішим виявиться останній робочий день тижня — п'ятниця, 22 січня. Вночі синоптики прогнозують лише 2-7 градусів морозу. Вдень очікується від мінус 3 градусів морозу до плюс 2 градусів тепла. Опадів не буде, але на дорогах продовжить утворюватися ожеледь.