Які адмінпослуги в ЦНАП харків'яни можуть отримати під час карантину

У Центрі надання адміністративних послуг під час карантину можна скористатися 17 послугами.

У Центрі надання адміністративних послуг під час карантину можна скористатися 17 послугами.

Із введенням карантину в Україні багато підприємств і державні служби, в тому числі харківські, пішли на дистанційний режим роботи: звернення громадян приймають в письмовому вигляді на поштову адресу, електронну пошту або в додатках. У Центрі надання адміністративних послуг (ЦНАП) доступні 17 послуг в цей період. Про це повідомили в Міністерстві цифрової трансформації України із посиланням на відповідну постанову Кабінету міністрів від 20 березня.

У Міністерстві відзначили, що неможливість отримати певні послуги позбавляє громадян можливості реалізувати свої права і підтримувати належний рівень життя, разом з тим закликали не відвідувати ЦНАП, якщо в цьому немає великої необхідності.

"У той же час ми закликаємо громадян утриматися від відвідування ЦНАП та інших державних установ, які надають послуги, в період карантинних заходів без необхідності або якщо є симптоми ГРВІ, грипу або коронавірусу", — закликали у Міністерстві.

Згідно з постановою Кабміну, в ЦНАП під час карантину надають такі послуги: оформлення паспорта громадянина України, вклеювання фотокартки до паспорта при досягненні 25 чи 45 років, комплексна послуга є-Малятко, видача дозволу на участь у дорожньому русі транспортних засобів, параметри яких перевищують нормативні, погодження маршрутів руху транспорту під час перевезення небезпечних вантажів, реєстрація транспорту закладів охорони здоров'я, видача посвідчень водія, державна реєстрація народження фізособи, державна реєстрація смерті, субсидія на оплату житлово-комунальних послуг, оформлення пільг на тверде та рідке паливо, газ.

У цей список також входить оформлення тимчасової допомоги дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, винагороди жінкам зі званням "Мати-героїня", допомоги у зв'язку з вагітністю та пологами, при народженні, усиновленні, допомоги одиноким матерям, реєстрації або зняття місця проживання, дозвіл на порушення об'єктів благоустрою.

Як писав KHARKIV Today, патрульна поліція, міграційна служба і "Харківгаз" пішли на "дистанційку".