Як жителі Харківської області можуть змінити постачальника газу через "Приват24"

На сайті банку можна підключитися до газопостачання від "Нафтогазу".

Зараз ціна "блакитного палива" від "Нафтогазу" — 6,99 гривні за кубометр.

Інструкцію про підключення до газопостачання від ГК "Нафтогаз України" через "Приват24" надав Департамент житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу Харківської обласної державної адміністрації. Зробити це можуть тільки клієнти "Приватбанку", у яких є додаток "Приват24".

"Для клієнтів "ПриватБанку" процес зміни постачальника газу досить простий. На сайті "Приват24" потрібно вибрати розділ "Послуги / Комунальні постачальники". Наступний крок — вибрати адресу приміщення, яке хочете перевести на обслуговування нового постачальника газу. Під карткою з адресою розташована вкладка "Газопостачання" з діючим тарифом на блакитне паливо від "Нафтогазу", — розповіли в департаменті.

Після вибору постачальника "Нафтогаз" потрібно в формі записати персональні дані і EIC-код (індивідуальний газовий код приміщення, зазначений в квитанції за розподіл газу). Підписати сформовану заявку можна за допомогою SmartID.

"Після відправлення заявки з клієнтом зв'яжуться фахівці ГК "Нафтогаз України" для підтвердження процесу підключення", — розповіли в Харківській ОДА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перехідний період. Як в Харкові і області поміняти постачальника газу?

Нагадаємо, з 1 лютого в Україні буде діяти гранична ціна на газ на рівні 6 гривень 99 копійок за кубометр, а максимальна вартість розподілу "блакитного палива" не перевищуватиме 1 гривню 79 копійок за кубометр. Оновлені платіжки користувачі отримають вже в березні.