Як виглядають палати в обласній лікарні, де будуть приймати хворих з COVID-19

Прийом пацієнтів тут планують розпочати в перший день зими.

Триває ремонт на першому поверсі офтальмологічного корпусу Харківської обласної клінічної лікарні.

Для лікування хворих на коронавірус до 1 грудня там повинні створити вісім бригад медиків. Про це повідомив головний лікар лікарні Володимир Ярош.

"Оскільки в нашому штатному розкладі немає інфекціоністів і лікарня неінфекційного профілю, до складу кожної бригади увійде лікар анестезіолог-реаніматолог, лікар-терапевт і лікар будь-якого профілю. Тому кадрові питання будуть вирішені. Ми днями повинні отримати всі препарати, відповідно до протоколів, і засоби індивідуального захисту лікарів ", — розповів він.

Зараз на першому поверсі офтальмологічного корпусу продовжують ремонт, налагоджують логістику прийому хворих, в залежності від тяжкості хвороби. Тривають роботи з організації приміщень для медичного персоналу, зокрема, зони, де можна буде надягати захисні костюми і потім у "брудній зоні" переодягатися.

Пацієнтів, які лікувалися там до ремонту, перевели до відділення гастроентерології, його наповненість зараз менша за 50%. В операційному блоці на 9 поверсі головного корпусу лікарні обладнали одну з операційних для офтальмологічних операцій.

Нагадаємо, в офтальмологічному корпусі зможуть розмістити одночасно 57 пацієнтів з кисневою підтримкою (з них 7 — у реанімації).