"Як у комп'ютерній грі": курсант, який вижив у авіатрощі, розкрив подробиці трагедії

В'ячеслав Золочевський знаходиться у Військово-медичному клінічному центрі Північного регіону, його стан – середнього ступеня тяжкості.

Курсант, який вижив в авіакатастрофі, В'ячеслав Золочевський, намагався загасити полум'я на іншому курсанті.

20-річний курсант В'ячеслав Золочевський, який вижив в авіакатастрофі АН-26 і був госпіталізований до Військово-медичного клінічного центру Північного регіону, розповів про те, що пам'ятає про катастрофу. Як повідлмляє "Суспільне Харків", з ним вдалося поспілкуватися голові Харківської обласної державної адміністрації Олексію Кучеру і президенту Володимиру Зеленському.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помер один з двох курсанів, які вижили в авіакатастрофі в Харківській області

"Хлопець розповів, що відбувалося. Ми його не навантажували питаннями, просто запитали, чим ми можемо допомогти. Сказав, що все відбувалося, як у комп'ютерній грі, що він, коли прийшов до тями, побачив, як горить його товариш, і він допомагав фактично гасити полум'я на цьому хлопцеві, який перебував учора в лікарні. І, на жаль, сьогодні помер", — розповів голова ХОДА.

Кучер зазначив, що курсант не вистрибував з літака, йому вдалося вижити всередині. За його словами, на якомусь етапі В'ячеслав втратив свідомість, а після того, як прийшов до тями, почав гасити полум'я на іншому курсанті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Свідків авіакатастрофи під Харковом просять звернутися на гарячу лінію ДБР

Зараз В'ячеслав Золочевський знаходиться в стані середнього ступеня тяжкості. За словами Кучера, перебувати в лікарні він буде не менше тижня.

KHARKIV Today раніше повідомляв про те, що Володимир Зеленський оголосив день жалоби і заборонив навчальні польоти.