Як харківські нардепи допомогли "провалити" програму Шмигаля

За програму Кабміну Шмигаля проголосували всього 207 народних депутатів. Фракція "Слуги народу" розкололася.

За програму Кабміну Шмигаля проголосували всього 207 народних депутатів. Фракція "Слуги народу" розкололася.

18 червня Верховна Рада не змогла прийняти проєкт Постанови про Програму діяльності Кабінету міністрів України (№3330). Показовим було неголосування президентської фракції: багато "слуг народу" не голосували або утримувалися, більше 10 чоловік взагалі не прийшли на засідання.

Харківські народні депутати із "Слуги народу" також голосували неоднорідно. Всі, крім двох осіб —Олександра Куницького і Дмитра Микиші (вони утрималися) — проголосували "за": Дмитро Любота, Марія Мезенцева, Андрій Одарченко, Олександр Литвинов, Олексій Красов, Федір Веніславський, Павло Бондаренко, Ганна Колесник, Вікторія Кінзбурська, Олександр Бакумов . Віталій Данилов пішов за прикладом своєї "Батьківщини" і також утримався.

Депутат з ОПЗЖ Дмитро Шенцев підтримав програму Дмитра Шмигаля, а позафракційна Юлія Світлична голосувала "проти".

Нагадаємо, 17 червня Комітет з питань економічного розвитку виніс Програму діяльності Кабміну на розгляд Верховної Ради. Програма діяльності Кабміну містить 19 розділів.

"В її основу покладена передвиборча програма Президента України Володимира Зеленського, програма партії "Слуга народу", укази президента і пропозиції парламентських комітетів", —відзначили в Кабміні.

За словами прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля, головна мета Програми — забезпечення гідного рівня життя українців.

"Програма прогнозує відновлення економічного зростання України вже в другому півріччі поточного року", — підкреслив він.

Згідно з програмою, пріоритетними напрямками Кабміну є формування ефективного місцевого самоврядування та органів державної влади на новій територіальній основі, оптимізація системи територіальної організації влади на місцях, удосконалення адміністративно-територіального устрою.

Денис Шмигаль вже відреагував на результати голосування за Програму Кабміну, зазначивши, що не засмучений і продовжить виконувати намічений план.

"Парламент не підтримав програму діяльності Кабміну. ​​Але для нас це нічого не змінює. Ми продовжимо виконувати намічені завдання. Це і підтримка українського виробника, підтримка малого і середнього бізнесу, це підтримка енергетиків, фермерів і багато інших кроків, яких чекає суспільство. Я неодноразово говорив, що наш уряд не цікавить імунітет — нас цікавить добробут країни", — написав Шмигаль в своєму Telegram.