Восьмий радник Кернеса звільнився з Харківської міськради

Федір Лученко радив Геннадію Кернесу як мінімум з 2016 року.

Після смерті Геннадія Кернеса один за одним з Харківської міськради звільняються його радники.

18 лютого декларацію після звільнення з посади радника подав Федір Лученко. Документ опублікований на сайті Національного агентства з протидії корупції.

Згідно з документом, в минулому році Федір Лученко заробив в Харківській міськраді більше 295 тисяч гривень. Ще майже 92 тисячі гривень склала пенсія.

У Федора Лученка є квартира площею понад 55 кв. м., третина гаража площею понад 75 квадратних метрів в Харкові і більше 15 соток землі в Черкаській Лозовій (Дергачівський район). Його дружина володіє трьома квартирами (понад 216 кв. м., 66 кв. м. і 33 кв. м.), гаражем, двома місцями для паркування та нежитловим приміщенням (більше 64 кв. м.) в Харкові, будинком (більше 65 кв. м.) і землею (10 і 7 соток) в Люботині, ділянками землі (175 і 25 соток) в Малих Проходах (Дергачівський район).

Ек-радник Кернеса їздить на Lexus LX470 2007 року випуску, Toyota Camry 2004 року випуску, його дружина — на Lexus RX350 2007 року випуску. Федір Лученко носить наручний годинник Longines з металевим корпусом жовтого кольору і чорним шкіряним ремінцем.

Він володіє третиною від капіталу фірми "Іскрасофт", яка займається будівництвом житлових і нежитлових будівель.

Готівкою ексрадник Кернеса зберігає 77 тисяч доларів, ще понад 5 тисяч доларів лежить в банку. У його дружини є 10 тисяч євро готівкою, ще понад 2 тисячі євро і 3 тисячі гривень вона зберігає в банку.

Перша щорічна декларація Федора Лученка як радника Кернеса охоплює 2016 рік. Раніше він очолював державне підприємство "Укренергоресурси", КП "Муніципальна компанія поводження з відходами", ВАТ "Харківшляхбуд".

На сайті інформаційно-ділового центру Санкт-Петербурга чоловік з таким ім'ям вказаний директором, його фото збігається з розміщеним на сайті "Укренергоресурси".

Нагадаємо, після того, як стало відомо про смерть Харківського міського голови Геннадія Кернеса, декларації перед звільненням подали троє його радників — Микола БлудОлена Морозова і Віктор Христоєв.Потім звільнились Сергій Чечельницький, Ольга Чичина і Віталій Сотніков, пізніше — Павло Пивоваров

Як писав KHARKIV Today, п'ятий мер Харкова Геннадій Кернес помер 16 грудня у берлінській клініці "Шаріте", йому був 61 рік. Причиною смерті стали ускладнення після перенесеного коронавірусу.