ВООЗ повідомляє про новий спалах коронавірусу в Україні

Україна потрапила до списку країн, де значно прискорилося поширення коронавірусу.

ВООЗ очікує стабілізації ситуації в більшості країн протягом літа.

Україна опинилася в списку 11 європейських країн, де значно прискорилося поширення коронавірусу. Крім України, ВООЗ фіксує зростання числа заражень в Вірменії, Швеції, Молдові, Північній Македонії, Азербайджані, Казахстані, Албанії, Боснії і Герцеговині, Киргизстані та Косово. Про це сказав  директор Європейського регіонального бюро ВООЗ Ханс Клюге.

Ханс Клюге підкреслив, що протягом декількох тижнів говорив про ризик спалаху, так як країни почали "коригувати свої карантинні заходи".

"У деяких країнах Європи цей ризик став реальністю — в 30 країнах за останні два тижні збільшилася кількість нових випадків. У 11 з них прискорене поширення призвело до істотного спалаху, який, якщо його не зупинити, знову поставить системи охорони здоров'я на межу", — сказав Клюге.

Він також зазначив, що Європа вперше за кілька місяців переживає збільшення кількості випадків зараження коронавірусом. Кожен день повідомляється про 20 тисяч нових випадків коронавірусу і понад 700 нових випадків смерті.

Клюге підкреслив, що якщо не зупинити поширення вірусу в цих країнах, він може "поставити системи охорони здоров'я Європи на межу".

Крім того, незважаючи на попередження про спалах, ВООЗ очікує стабілізації ситуації в більшості країн протягом літа.