Вночі спалили автомобіль голови громадської організації

Невідомі облили рідиною два автомобілі, але загорівся тільки один.

Інцидент стався пізно вночі на Нових Домах.

У ніч на 26 лютого в Харкові згорів Volkswagen Passat, що належить керівнику громадської організації "Ми — харків'яни" В'ячеславу Ряднову.

Пожежа сталася поруч з будинком на Жасминовому бульварі, 20. У ДСНС повідомили, що виклик на лінію "101" надійшов о 2:42. На місце виїхали два екіпажі пожежних. До моменту їх прибуття горіла задня частина авто, а сусідня машина була облита невідомою речовиною, але не спалахнула. О 03:37 вогонь був погашений.

Ряднов прокинувся вночі від яскравого світла і шуму. Підійшовши до вікна, він побачив двох чоловіків, які обливали його автомобіль невідомою речовиною. Другий Volkswagen Passat, який перебував поруч, не встиг спалахнути, хоча його теж намагалися підпалити.

У ДСНС впевнені, що причина пожежі — підпал.

"Можна на 99 відсотків стверджувати, що це підпал", — сказав провідний спеціаліст прес-центру ГУ ДСНС у Харківській області Євген Василенко.

Організація "Ми — харків'яни" відома тим, що разом з іншими активістами закликала звільнити і притягнути до кримінальної відповідальності директора Гутянського лісгоспу Віктора Сису.

Ряднов повідомив KHARKIV Today, що Сиса неодноразово погрожував йому та іншим активістам прямо на судових засіданнях.

"Ми були одними з тих, хто тиснув на суд, щоб реально його заарештували. А він прямо в суді, нічого не боячись, говорив: "Хлопці, ось ви ще подивитесь! ". Це відбувалося неодноразово, я ці погрози не сприймав серйозно. А зараз я зрозумів, що людина, напевно, навіть готова вбивати. Після того, як його звільнили, він в обхід нашого управління, через Київ, призначив трьох своїх людей на посади в лісгосп. Тобто за фактом він, може, і пішов, але на ділі він тільки більше продовжить красти. Ми йдемо з пікетом до обласного управління до Тимочка, повідомляємо про нього, про Чагаровського, ну і ось результат ",— розповідає Ряднов.

Громадський діяч каже, що, побачивши палаючі автомобілі у дворі, він вистрибнув з вікна своєї квартири на другому поверсі і налякав зловмисників до того, як вони встигли підпалити другий автомобіль, після чого відігнав його від палаючої машини.

"Загасити машину не зміг, вони грамотно все позаливали. Одна машина — моя, одна — брата моєї цивільної дружини, яку моя дружина на той момент експлуатувала. Оскільки автомобіль знаходився в експлуатації моєї цивільної дружини, матеріальні втрати понесла вона", — розповів Ряднов.

Нагадаємо, публічно про вирубки в Гутянському лісгоспі заявив президент України Володимир Зеленський під час візиту до Харкова влітку 2019 року. 31 жовтня 2019 року Сысу задержали во время дачи взятки старшему детективу НАБУ в размере 110 тысяч долларов. 2 листопада суддя виніс решение о взятии его под стражу с правом внесения залога в сумі майже 5 мільйонів гривень — майже в сім разів менше, ніж просив прокурор. 4 листопада за Сису внесли заставу, він вышел на свободу з Київського СІЗО. 5 грудня суд отказался отстранить его от должности директора Гутянского лесхоза. У січні з Сиси сняли електронний браслет: він скаржився на те, що через засоби контролю у нього загострився псоріаз.

13 січня прокуратура объявила Сысе о подозрении у службовій недбалості, який своїми діями завдав державі збитків на 4,2 мільйона гривень..