Власників харківських маршруток вимагають штрафувати за недотримання маскового режиму пасажирами

На думку заступника голови Харківської ОДА Тараса Пастуха, близько 80-90% заражень коронавірусом відбувається саме в транспорті.

Чиновники кажуть, що прийшов час зайнятися складанням адміністративних протоколів за масові порушення маскового режиму в маршрутках, трамваях і тролейбусах.

Це — єдина можливість змусити харків'ян і гостей міста надягати маски в наземному транспорті. За словами Тараса Пастуха, протоколи потрібно складати не на пасажирів, як в метро, ​​і навіть не на водіїв.

"На даний момент посилено роботу і Патрульної поліції, і Нацполіціі, і Держспоживслужби з контролю за закладами харчування, закладами, де можуть бути великі скупчення людей. А також ми велику увагу звертаємо на профілактичні роботи з нашими пасажирами. Більше того, я вам скажу, що кілька разів доводилося відвідувати Обласну інфекційну лікарню, спілкуватися з хворими і коли питаєш, розумієте, де ви могли інфікуватись, 80-90% називають громадський транспорт. Скаржаться, що велика частина людей не дотримується маскового режиму, хоча самі кажуть, що були в масках, але інші люди, на жаль, не дотримувалися", — повідомив Пастух.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "А чого я повинен носити маску?" — харків'яни відмовляються дотримуватися карантину в метро і захищають порушників

Чиновник просить звертати увагу на водіїв і на власників відповідних транспортних засобів, а протоколи складати якраз на перевізників. Тоді водії контролюватимуть масковий режим в салоні. Тут є ще одна проблема: справи в суді масово повертають до поліції на доопрацювання через помилки при складанні адмінпротоколів.

Нагадаємо, з 17 серпня Харків і ще сім районів області потрапили до "жовтої" зони карантину. 

У Харкові анонсували посилення заходів щодо дотримання маскового режиму. Зокрема, маски вимагають перевіряти в маршрутках. Хто повинен це робити в трамваях і тролейбусах, незрозуміло.