Вихід електричок з карантину: пасажирів мало, маски знімають у вагонах

Вчора відновили приміське сполучення.

Пасажири залишилися незадоволені післякарантинним розкладом і не дотримувалися маскового режиму.

З 1 червня з ослабленням карантину в Україні знову запустили електрички. У цей день приміські поїзди були наполовину заповнені пасажирами. Про це повідомила KHARKIV Today прес-секретар регіональної філії "Південна залізниця" "Укрзалізниці" Ірина Гаманенко.

"Ми зараз ще зводимо. В цілому можу сказати, по заповненості були сидячі місця, стоячих не було. У вагон поміщається 100 осіб, з них заповнюваність була десь близько 45-50%. Не всі ще знали. Вчора офіційно пішло скрізь, по засобах масової інформації. Думаю, що сьогодні-завтра буде більше заповнюваність", — сказала Гаманенко.

Які напрямки стали найбільш затребуваними, поки не відомо. Зараз на "Південній залізниці" роблять відповідний аналіз. За словами Ірини Гаманенко, в перший день запуску електричок пасажири не дотримувалися маскового режиму, незважаючи на рекомендації. Але навіть порушників допускали у вагони.

"Некеровані пасажири наші. У нас немає повноважень змушувати. У нас є право тільки рекомендувати пасажиру перебувати в масці, щоб не піддавати себе і оточуючих небезпеці. Ми робимо зауваження. Вони при нас надягають. Потім заходять в потяг і, природно, її знімають, на жаль. Ми зі свого боку робимо все можливе: оголошення, чергові на станціях просять надягнути маски, висять оголошення в роздрукованому вигляді. Але, на жаль, пасажири не беруть до уваги наші рекомендації", — поскаржилася прес-секретар "Південної залізниці".

Приміські поїзди курсують за розкладом, що збігається з робочим графіком — відправляються вранці і ввечері. Пасажири вже висловили невдоволення таким розкладом, але залізничники кажуть: поки немає постанови Кабінету міністрів України про переходу до другого етапу виходу з карантину для залізниці, графік не зміниться.

"Багато хто обурювався, що протягом дня немає електричок. Але все залежить від Кабінету міністрів України, він вирішить, коли буде другий етап. Тоді вже буде розширено", — пообіцяла Ірина Гаманенко.

Як писав KHARKIV Today,  Харківська область стала однією з областей, де комісія прийняла рішення про запуск приміських поїздів. Всього запустили 156 електричок. Розклад можна подивитися тут.