Відмовлено: Харківська міськрада не зізнається, скільки грошей до бюджету принесли штрафи за паркування

Скільки бюджету принесли штрафи за паркування в 2019 році, залишається невідомим.

У міськраді запевняють: систематизованої і узагальненої інформації про кошти від штрафів за порушення паркування немає, таку статистику ніхто не веде.

Харків'янин Олександр Старовойтов звернувся до Харківської міської ради з вимогою надати інформацію про обсяг коштів, які надійшли від штрафів за порушення правил паркування, зафіксованих інспекторами з паркування міськради, за 2019 рік. У міськраді відповіли, однак називати цифру відмовилися.

"Бюджетна класифікація не передбачає здійснення окремого обліку доходів бюджету по надходженню штрафів за порушення правил паркування, в зв'язку з чим надати інформацію про суму збору зазначених штрафів немає можливості", — сказано у відповіді.

Міськрада підкреслила, що може відмовити у відповіді на запит, якщо інформації "в узагальненому і систематизованому вигляді немає, а для задоволення запиту потрібно створити новий документ, зокрема шляхом аналітичної роботи".

У документі зазначено, що рішення про відмову надавати відповідь на запит приймав заступник начальника відділу документального забезпечення Ірина Оболенцева. Його можна оскаржити, звернувшись до керівника департаменту, вищого органу або до суду. Підписав відповідь заступник директора департаменту — начальник відділу правового забезпечення Євген Швець.

Раніше стало відомо, що в 2019 році інспектори з паркування виписали 10 000 протоколів за порушення правил паркування. Інспекція з паркування працює в Харкові з 12 лютого 2019 року.

Як писав KHARKIV Today,  парковку в Харкові більше не можна оплатити готівкою.

З 2 квітня на парковках в Харкові більше немає паркувальників, оплатити місце на стоянці водії можуть онлайн.