Відкриття дитячого садка під Харковом в черговий раз перенесли

Дитячий садок в місті Південний не відкрили через проблеми з опаленням.

Реконструкцію об'єкта завершили ще в минулому році, але діти досі залишаються вдома.

Питання з початком роботи дитячого садка в місті Південний (Харківський район) повинні вирішити протягом лютого. Про це повідомили в Харківській обласній державній адміністрації.

Будівельні і ремонтні роботи там почалися ще в 2018 році. У 2020 році проєкт реалізовували за програмою "Велике будівництво". У жовтні минулого року роботи з реконструкції старого двоповерхового корпусу та будівництва нового триповерхового корпусу дитячого садка були завершені.

"Всі роботи виконані повністю, групи забезпечені меблями, м'яким інвентарем, посудом. Кухня у нас облаштована добре: повністю нове обладнання, новий посуд. Пральня забезпечена всім сучасним обладнанням, групи тільки чекають малюків. Садок збільшився в процесі реконструкції: раніше він у нас був розрахований на 75 місць, зараз ми можемо прийняти 205 дітей", — розповіла завідувачка дитячим садком в Південному Олена Вародова.

Завершений більше трьох місяців тому об'єкт так і не почав працювати через проблеми з введенням в експлуатацію газової котельні, яка повинна опалювати об'єкт. Голова Харківської ОДА Айна Тимчук доручила відповідальним підрозділам вирішити питання з початком роботи закладу протягом лютого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Керівництво Харкова просять побудувати дитячий садок на Салтівці

Одне з можливих рішень проблеми — підключення садка до пелетної котельні, яка опалює деякі комунальні установи міста.

"Ми готові протягом тижня вирішити питання про підключення дитячого садка до пелетної котельні за адресою: вулиця Бориса Тасуя, 60. І відразу подати необхідний пакет документів про початок роботи дитячого садка", — розповів мер Південного Олександр Брюханов.

Заступник голови Харківської райдержадміністрації Оксана Малишева запевнила, що введення дитячого садка в експлуатацію забезпечать в стислі терміни.

Нагадаємо, раніше дитячий садок в Південному обіцяли відкрити після 10 січня. До цього його планували відкрити у вересні, коли до Харківської області приїжджав президент Володимир Зеленський, тоді йому показували цей дитячий садок, оскільки об'єкт реконструюють за програмою "Велике будівництво".

У місті Південний дитячий садок закрили на реконструкцію восени 2018 року. Тоді заклали додатковий триповерховий корпус, щоб розмістити нові групи і почали реконструкцію існуючого двоповерхового корпусу. Там вдвічі збільшили кількість груп (з 6 до 12) і місць (з 75 до 205).