"Відбулася підміна": мешканці Богодухова знову мітингують під Верховною Радою

Мітингувальники хочуть, щоб адмінцентром укрупненого району став Богодухів.

Фото: Роман Ярошенко

Сьогодні відбудеться засідання комітету регіонального розвитку, на якому приймуть остаточне рішення про адмінцентр нового укрупненого району. Поки затвердженим залишається Люботинський район.

30 червня під будівлею Верховної Ради України зібралися близько 30 жителів Богодухова — фермери, вчителі, представники місцевого самоврядування. Мітингувальники просять зробити адміністративним центром нового укрупненого району Богодухів, а не Люботин. Про це KHARKIV Today повідомив виконуючий обов'язки голови Богодухівської районного ради Роман Ярошенко.

"Це абсолютно мирна акція. Ми приїхали підтримати наш район і місто, щоб він був центром нового великого району, як і було заплановано робочою групою, яка була створена при обласній державній адміністрації, обласній раді. Група дійшла висновку, що найзручніше географічно, інфраструктурно — тільки Богодухів. Але якимось чином сталася підміна на Люботин. Ніхто не розуміє, як це трапилося", — сказав Ярошенко.

Він додав: сьогодні вирішальний день, коли комітет може затвердити Богодухів адмінцентром району. Засідання заплановано на 15:00.

"Тоді був підкомітет. Голова підкомітету сказав, що рекомендуватиме на комітеті, щоб центром був Богодухів, як було розроблено робочою групою півтора роки тому. Я записався, хотів би туди потрапити. Комітет вже вирішує, що виносити до Верховної Ради", — пояснив виконуючий обов'язки голови Богодухівської районної ради.

Минулого тижня підтримати Богодухів приїхали жителі ближніх населених пунктів. Цього разу під Верховною Радою зібралися тільки жителі Богодухова.

"Сьогодні нас приїхало 28 чоловік, всі жителі Богодухова — це і фермери, і вчителі, представники місцевого самоврядування, і сільської ради. Всі, кому не байдужа доля нашого району. Того разу з нами був Краснокутськ та Золочів. На цей раз тільки богодухівці. Інші не змогли. Краснокутськ зібрався на сесії селищної ради та прийняв рішення про підтримку Богодухова центром цього району. Те ж саме і Золочів зробив. Люботин — гарне місто, ми проти нього нічого не маємо. Але він дуже відстає від Богодухова. Навіть географічно він не підходить. У нас є всі будівлі, нам не треба їх заново будувати", — зазначив Ярошенко.

Нагадаємо, 12 червня на позачерговому засіданні Кабінету міністрів України затвердили перелік 129 районів в Україні замість 490 існуючих.. У Харківській області залишилося 7 районів замість 27