Від Кучера вимагають відсторонити відповідального за національно-патріотичне виховання

Під будівлею Харківської ОДА пройшла акція "Проти ватних призначень".

Під будівлею Харківської ОДА пройшла акція Нацкорпусу з вимогою скасувати призначення заступника голови Харківської ОДА Євгенія Грицькова головою Координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання.

Організатор акції, голова обласного підрозділу ПП "Національний корпус" Костянтин Немічев вважає: Євгеній Грицьков не має відношення до національно-патріотичного виховання.

"У нас була акція з однією вимогою — щоб зняли з патріотичного виховання Євгена Грицькова, який не має ніякого відношення до патріотичного виховання. Ми вважаємо, що патріотичне виховання — це головна така, ключова позиція. Тому що як ми виховаємо дітей, так і буде рухатися наша країна. Як ми бачимо, Євгеній Грицьков разом з Михайлом Добкіним в 2018 році їздив до Берліна святкувати 9 травня, тобто це не та людина, яка має керувати патріотичним вихованням", — пояснив KHARKIV Today Немічев.

Тоді Грицьков потрапив на фото, де Добкін тримає червоний прапор в руках.

Голова обласного підрозділу ПП "Національний корпус" уточнив, на акцію "Проти ватних призначень" вийшло близько 150 чоловік, вимоги про зняття Євгенія Грицькова з посади голови Координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання виклали в листі і передали до Харківської ОДА. Олексія Кучера на місці не було.

"У нас дуже складна ситуація в країні і в світі, але є такі моменти, коли потрібно виходити і доносити свою позицію. Всі були в захисних масках, дотримувалися дистанції в півтора метра, і ми подбали, щоб наші люди були в безпеці. Ми провели невеликий флеш-моб, роздрукували фотографії захоплення облдержадміністрації 2014 року російськими найманцями і передали до державної адміністрації", — розповів організатор акції.

Нагадаємо, згідно з розпорядженням голови Харківської ОДА Олексія Кучера з 28 квітня Євгеній Грицьков став головою Координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання. З лютого він став заступником голови Харківської ОДА, а до цього був проректором університету міського господарства. У 2015 році Грицьков був кандидатом в депутати Харківської облради від партії "Опозиційний блок".