Вибори ректора НТУ "ХПІ": назвали ім'я переможця

У виборах ректора брали участь двоє кандидатів.

Вибори в найбільшому технічному виші Харкова повинні були відбутися ще навесні, але через пандемію пройшли 5 листопада.

Підрахунок голосів лічильною комісією НТУ "ХПІ" закінчено. За чинного ректора Євгена Сокола віддали голоси майже 51% тих, хто голосував (1286 студентів і викладачів). Друге місце з результатом 26,5% (669 голосів) зайняв завкафедрою "Мультимедійних інформаційних технологій і систем" Сергій Порошин. Більше учасників в конкурсі не було. Майже 3% університетських "виборців" не підтримали жодного кандидата.

Обрати ректора в ХПІ повинні були ще навесні. Четвертого лютого Міністерство освіти і науки опублікувало указ про призначення виборів у виші на 29 квітня. Але вже в березні стало ясно, що конкурсу і призначення не буде. Влітку вибори перенесли на 22 жовтня, а потім ще раз відклали, на 5 листопада. До того моменту про бажання стати ректором заявили двоє людей — Євген Сокол і Сергій Порошин. Бажання другого кандидата взяти участь здивувало багатьох людей в науковому середовищі, тому що Сергій Порошин більше 10 років очолював військову кафедру НТУ "ХПІ" і тільки в 2005 році очолив нову кафедру.

"У мене є свої погляди на будівництво ХПІ, на його розвиток, не влаштовує те, що було п'ять років", — сказав Порошин про причини своєї участі.

Декларацію конкурент Сокола з невідомих причин подавати не став. За інформацією KHARKIV Today, однією з причин такого рішення могло стати бажання приховати нерухомість в Криму, до якого Сергій Порошин їздив навіть після анексії.

Євген Сокол став ректором вдруге.