Ветерани АТО пікетуватимуть Харківську міськраду

Ветерани АТО вимагають залишити їм право безкоштовного проїзду в міському транспорті.

Члени ветеранської організації "Союз ветеранів АТО" хочуть пікетувати міськраду через введення "E-ticket".

Харківські ветерани АТО вимагають не позбавляти їх законних пільг на проїзд в електротранспорті. За інформацією громадської організації, з 1 січня 2021 року в Харкові будуть обмежені права ветеранів, гарантовані законом України "Про статус ветеранів Війни та гарантії соціального захисту".

"З 1 січня міська влада хоче запровадити проїзд в міському транспорті виключно за умови наявності Е-тікета — незважаючи на чітко прописані в законі положення, за якими власник посвідчення УБД має право на безкоштовний проїзд без додаткових умов. На жаль, знову міське керівництво йде  шляхом протистояння з учасниками російсько-української війни, і пряме порушення законів України — їм не перешкода", — повідомили в Союзі ветеранів АТО.

Ветерани кажуть, що протягом року кілька разів зверталися до суду з приводу цього незаконного рішення міської влади, але отримували в судах відмови або відписки.

Союз ветеранів АТО запрошує всіх бажаючих учасників російсько-української війни приєднатися до акції протесту.

"У цей час ветеранській спільноті Слобожанщини потрібна ваша допомога", — сказано в зверненні.

Початок акції заплановано на 9:00 середи 30 грудня.

Як писав KHARKIV Today, в середу відбудеться сесія міськради, на якій розглядатимуть 21 питання, зокрема, про увічнення пам'яті мера Геннадія Кернеса.