Верховна Рада прийняла бюджет України на 2021 рік

Проєкт бюджету на наступний рік підтримали 289 нардепів.

Проєкт бюджету підтримали представники фракцій "Слуги Народу", "Батьківщини", "Партії "За майбутнє","Довіри" і 11 позафракційних.

У вівторок, 15 грудня, Верховна Рада України більшістю голосів схвалила в другому читанні проєкт бюджету на 2021 рік. Бюджет прийняли 289 голосами "за".

Зокрема, проєкт підтримали 225 членів фракції "Слуга Народу" з 229, всі 12 членів фракції "Батьківщина", 21 з 22 членів фракції "Партія "За майбутнє", всі 20 присутніх представників фракції "Довіра" і 11 позафракційних парламентаріїв.

Представляв проєкт народним обранцям голова Міністерства фінансів Сергій Марченко.

До другого читання голосування за проєкт бюджету капітальні витрати збільшили на 10,2 мільярда гривень — до сотні мільярдів гривень.

Витрати на безпеку і оборону збільшили до 5,93% ВВП. Крім цього, 89 мільярдів гривень спрямують на "Велике будівництво", 4,5 мільярда — на розвиток залізниці та 2,4% — на аеропорти.

"Дефіцит бюджету в 2020 році буде профінансовано. Не переживайте, підставами для цього є останні аукціони, макрофінансова допомога. Накопичені витрати на грудень є проблемою, але ми з нею впораємося, не переживайте", — запевнив Марченко, відповідаючи на питання нардепів.

Витрати на Офіс Президента, навпаки, зменшили — на 273 мільйони гривень.

KHARKIV Today раніше писав про те, що Харківська міськрада збереться на позачергову сесію до кінця року.