Верховна Рада не встигне призначити вибори мера Харкова в березні

Про це заявив голова партії "Слуга Народу" Олександр Корнієнко.

Якщо протягом п'ятнадцяти днів секретар Харківської міськради звернеться до Верховної Ради з проханням про призначення виборів мера, нардепи можуть призначити їх протягом 90 днів. Однак в січні у них буде тільки один пленарний тиждень.

Згідно із законом вибори Харківського міського голови можуть пройти в останню неділю березня або останню неділю жовтня. Однак провести їх в березні можуть не встигнути. Про це пише "РБК-Україна" з посиланням на голову партії "Слуга Народу" Олександра Корнієнка.

"Можу припустити, що на 28 березня ми, швидше за все, не попадаємо, тому що навряд чи встигнемо пройти всі процедури. Вибори оголошуються за 60 днів — це кінець січня, до цього моменту у нас всього лише одна сесія, один пленарний тиждень", — пояснив Корнієнко.

Як пише "РБК-Україна", власне джерело в середовищі місцевого самоврядування також запевняє, що вибори мера Харкова пройдуть не раніше наступної осені.

"До тих пір правитиме Терехов", — сказало джерело.

Відзначимо, в січні у Верховній Раді буде тільки один пленарний тиждень — з 25 по 29 січня (29 січня — закриття сесії). До цього, з 11 по 15 січня і з 18 по 22 січня нардепи працюватимуть в комітетах, комісіях і депутатських фракціях.

Як писав KHARKIV Today, 17 грудня вночі помер Харківський міський голова Геннадій Кернес. Причиною стали серйозні ускладнення після коронавірусу, які порушили роботу життєво важливих органів і систем організму.

Нагадаємо, секретар Харківської міськради Ігор Терехов пообіцяв звернутися до Верховної Ради про призначення виборів у встановлений законом термін. Однак робити це до того, як поховають Геннадія Кернеса, він не вважає за потрібне.